Sista minuten resor – kort guide

Billigare än ordinarie
Sista minuten-resor innebär att du bokar en resa som någon annan exempelvis avbokat eller som inte blivit bokad ännu, och åker väldigt nära avresedatumet, därav namnet. Sista minuten-resor blir nästan alltid mycket billigare än om du bokar en ordinarie resa, månader i förväg. Det kan vara ett bra alternativ om du plötsligt får en lucka i schemat och kan ta semester, eller bara som en spontan och rolig grej.

Svårt att planera
Det är nästan omöjligt att planera var du vill åka någonstans när det kommer till sista minuten resor eftersom det erbjuds nya sista minuten-resmål varje dag. Ofta måste du packa väskan och åka redan nästa dag eller kanske inom ett par dagar, men sällan mer än så.

Olika standard
Det kan erbjudas sista minuten-resor i väldigt olika prisklasser och med olika standarder, men oftast är det ju en resa som någon annan bokat av av någon anledning och det är ju därmed sällan något fel på resan. En sista minuten-resa kan kosta allt från bara några hundralappar upp till några tusen beroende på destination och en del andra faktorer.

Boka på internet
Sista minuten-resor kan du enkelt boka på internet via en resebolags egen hemsida. Du kan även ringa till din lokala resebyrå för att se om de ha några avbokade resor som blivit sista minuten-resor eller så använder du så kallade söktjänster så som Billiga Flygbiljetter.nu och Sista minuten 48